Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Historia ja yhdistyksen toiminta

Ajatus henkilökuntayhdistyksen perustamisesta tuli tutkija Jari Kurkiselta. Hän kertoi, että erään linja-autokorin valmistajan henkilöstöllä on vireä yhdistys, vaikka kyseistä valmistajaa ei enää olekaan. Eri tietolähteistä kerättiin noin sadan Pynnösen yhtiössä palvelleiden henkilön osoitetiedot, ja heille lähetettiin kutsu henkilökuntayhdistyksen perustavaan kokoukseen 18.11.2006.

86 henkilöä perustivat R. Pynnönen -yhtiöiden henkilökuntayhdistys ry:n. Kaikki olivat itseoikeutetusti jäseniä uudessa yhdistyksessä, samoin kuin ne runsaat 50 henkilöä, jotka myöhemmin kirjallisesti ilmoittivat halukkuudestaan jäsenyyteen. Jäsenmaksuksi määrättiin 20 €, joka oikeuttaisi vuoden jäsenyyteen. Vuosikokouksessa päätetään vuosimaksun määrä, mutta toistaiseksi se on aina ollut 20 €. Yhdistyksellä voi olla kannattajajäseniä, ja vuonna 2010 neljän jäsenen puolisoa onkin maksanut kannatusjäsenmaksun.

Yhdistys on kokoontunut vuosittain kaksi kertaa. Vuosikokous on keväällä, ja sen yhteyteen on järjestetty ulkomaanmatka. Kustannukset ovat pysyneet hyvin kohtuullisina ryhmäalennuksesta johtuen. Toinen tapahtuma on kesäisin, ja silloin on käyty teatterissa tai järviristeilyllä. Kaikissa tilaisuuksissa yhdistys tarjoaa osanottajilleen aterian.

Leimallista toiminnalle on hauska yhdessäolo ja nk. vanhojen hyvien aikojen muisteleminen. Kuormatkin ovat tarinoissa joskus suurempia kuin nykylainsäädäntö sallii. Yhdistys on tarkoitettu kaikkien R.Pynnönen Oy:n tai sen tytäryhtiöiden palveluksessa olleille. Hallitus käsittelee hakemukset ja vahvistaa jäsenyyden. 

Yhdistyksen vaikea haaste on tavoittaa ne henkilöt, jotka eivät vielä tiedä yhdistyksen toiminnasta. Toivottavasti yhdistyksen kotisivut auttavat tässä asiassa.